Какво е пердашка за бетон?

Posted by admin 22/01/2018 0 Comment(s) КАКВО Е ПЕРДАШКА,

какво е пердашкаПердашка за бетон се използва за шлайфане и полиране на бетон, създавайки значително по-устойчив повърхностен слой, който издържа по-дълъг период от време.

Избора на пердашка е изключително важен, те биват бензинови, електрически и няколко модела дизелови, въз основа на тези си параметри тя трябва да отговаря на вашите нужди. Предлаганите марки и модели на пазара са много, което може да ви обърка за това гледайте предимно техническите параметри на машината.

Пердашката за бетон шлайфа и полира бетоновата повърхност до десет пъти по-бързо, ефикасно, надеждно и качествено спрямо ръчната обработка. Чрез бензиновата пердашка можете да обработвате бързо и с високо качество големи площи.
Пердашката с оптимизирани габарити ще ви позволява да обикаляте лесно около колони, прагове, стени и тесни помещения.

 

 

 

 


пердашка за бетонНастройката на лопатките ще ви даде желаният краен резултат на обработваната повърхност.

Като разнообразие тези машини за строителството могат да бъдат: 60см; 90см; 120см; двойни пердашки.

Пердашката с двигател дава самостоятелност на оператора без да зависите от дължината на кабела и наличието на електричество.

 

 

 

 

 

 

 


Пердашките са ръчно управляеми и в зависимост от модела предлаган от водещите марки в сферата биват, удобни и лесни за навигиране както от оператори с нисък или без опит, така и от оператори с професионален опит. Напредването на технологията ни позволява да удвойм значително бързината на обработваните бетонови повърхности, чрез пердашките за бетон.

Доста световно известни компании в сферата разработват все по-нови модели пердашки за бетон с цел усъвършенстване на процеса по обработката и съкратяване на времето. Хеликоптера за бетон във времето се е превърнал в едно от най-удобните средства за целта и е предпочитан пред ръчното пердашене на бетона.

Ето и няколко съвета от Нас как да се грижите за вашата машина !

Обърнете пердашката така, че тя да се опре с двигателя в стената за да имате достъп до лопатките. След като имате достъп до тях можете лесно да ги смените, диагностицирате тяхното състояние. Друг лесен метод за достъп до лопатките на пердашката е ако тя разполага с транспортна кука около или над резервоара за гориво. Това ще ви даде шанс да я закачите за да можете да подмените лопатките или да огледате тяхното състояние. Добре е след приключване на работа, пердашката да бъде измивана и бетоновите налепи по нея да бъдат премахнати, това би удължило нейният живот.

пердашки за бетонНе обръщайте пердашката на страни, защото има голям шанс да я задавите с гориво или да причините друга повреда. При работа пазете свеща чиста не заливайте с вода, не мийте около нея с прекалено мокър парцал за да не попадне вода в отвора. При случайно попадане на вода в отвора на свеща, моля отвийте със специализиран ключ за свещи и оставете да изсъхне, като запушите отвора временно със сух парцал.

Редовно подменяйте консумативите – свещ, въздушен филтър, ремък, масло, преглеждайте датчика за нивото на маслото, това ще удължи живота и работоспособността на хеликоптера. Повечето механични повреди се случват от немарливост, ремонтиране от некомпетентни лица или забравяне за смяната на консумативите. Като всяка машина пердашката за бетон иска минимални грижи и сервизиране за да може да функционира правилно. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Бензинова пердашкаЕлектрическа пердашка ?


Пердашките са ръчно управляеми и в зависимост от модела предлаган от водещите марки в сферата биват, удобни и лесни за навигиране както от оператори с нисък или без опит, така и от оператори с професионален опит. Напредването на технологията ни позволява да удвойм значително бързината на обработваните бетонови повърхности, чрез пердашките за бетон.

бензинова пердашка за бетон

Единични бензинови пердашки:
Единичните пердашки са предпочитани поради лесното си транспортиране пред двойните които са по-тежки, по-широки и трудни за местене без повдигаща техника.
Бензинови пердашки или електрически пердашки , този въпрос се базира наистна само от вашите нужди, мащаби на обработваемите площи и бързината. Предимствата на бензиновите пердашки за бетон е че те са с независим източник и можете да започнете работа без да търсите разклонители, макари и да сте зависими от това дали ще има ток. Бензиновата пердашка ще се задави с гориво при обръщането й в неправилна поза и това ще доведе до загуба на време за да я подкарате отново.

бензинова пердашка

Доста световно известни компании в сферата разработват все по-нови модели пердашки за бетон с цел усъвършенстване на процеса по обработката и съкратяване на времето. Хеликоптера за бетон във времето се е превърнал в едно от най-удобните средства за целта и е предпочитан пред ръчното пердашене на бетона.

Бърз начин за транспорт на пердашката ви:
Обърнете бензиновата пердашка така, че тя да се опре с двигателя в стената за да имате достъп до лопатките. След като имате достъп до тях можете лесно да ги смените, диагностицирате тяхното състояние. Друг лесен метод за достъп до лопатките на пердашката е ако тя разполага с транспортна кука около или над резервоара за гориво. Това ще ви даде шанс да я закачите за да можете да подмените лопатките или да огледате тяхното състояние. Добре е след приключване на работа, пердашката да бъде измивана и бетоновите налепи по нея да бъдат премахнати, това би удължило нейният живот.

Не обръщайте пердашката на страни, защото има голям шанс да я задавите с гориво или да причините друга повреда. При работа пазете свеща чиста не заливайте с вода, не мийте около нея с прекалено мокър парцал за да не попадне вода в отвора. При случайно попадане на вода в отвора на свеща, моля отвийте със специализиран ключ за свещи и оставете да изсъхне, като запушите отвора временно със сух парцал.

Редовно подменяйте консумативите – свещ, въздушен филтър, ремък, масло, преглеждайте датчика за нивото на маслото, това ще удължи живота и работоспособността на хеликоптера. Повечето механични повреди се случват от немарливост, ремонтиране от некомпетентни лица или забравяне за смяната на консумативите. Като всяка машина пердашката за бетон иска минимални грижи и сервизиране за да може да функционира правилно.Единични електрически пердашки
Електрическите пердашки за бетон може да нямат удобството като при бензиновите пердашки, но пък те са по-лесни за транспортиране. Няма значение как ще я обърнете и на коя страна ще легне в транспортното средство стига да не ударите електро мотора. Един голям плюс на електрическата пердашка е че можете да работите по-дълго време от колкото с бензинова защото тя консумира само електрически ток. Бензиновата пердашка трябва да се зарежда с гориво на определено време, което само по себе си е спиране на работният процес за обслужване. Липсата на гориво в даден важен момент също може да се окаже проблем при довършителните работи.

електрическа пердашкаДруга положителна черта на електрическата пердашка е че при работа с нея няма отделяне на вредни емисии които да вдишате, което е важно когато работите в закрити и затворени помещения. Представете си че работите в затворено помещение с бензинова пердашка 5 часа със сигурност без проветряване ще ви прилошее или ще се натровите от изгорелите газове.
Шумът на ел. Пердашката е в пъти по-малък пред бензиновата пердашка, малък но комфортен детайл при продължителна работа.

Поддръжката на електрически хеликоптер е значително малка с оглед в сравнение с бензинова такава. Необходимо е да следите загряването на ел. двигателя й по време на работа, да поглеждате износването на лопатките и дали редуктора е добре смазан.
Лесно можете да смените лопатките на пердашката, като я обърнете на каквата Ви се иска страна пазейки ел мотора й сух и далече от вода, моля пазете ел мотора от заливане с течности. При инцидент от късо съединение, моля изключете ел пердашката от захранването и след като сте я обезопазиси, можете да я транспортирате до избран от вас сервиз за пердашки. Както всяка друга пердашка и електрическата пердашка се нуждае от периодича смяна на ремъка които предава движението от ел мотора до редуктора.
Чести повреди при електрическите пердашки са заливане на мотора с течност, оставяне на ел пердашката в прекалено влажни помещения. Където се кондензира вода в ел мотора й, износване на четките на ел двигателя или прекъсване на захранващият й кабел.

двойна пердашка за бетон

Двойна пердашка за бетон
Те са търсени за шлайфане, заглаждане или полиране на огромни площи за кратко време от един оператор. Високата им производителност се дължи на по-големият брой лопатки, мощният им двигател които им позволява бързина и по-високи обороти.
Двойните пердашки са бензинови, дизелови като вече на пазара има и турбо дизелови модели.
Сред положителните черти на двойната пердашка са:

 - Мощността с която разполага пред едничните пердашки за бетон
 - Бързина при обработване на бетоновите повърхности
 - Двойно повече лопатки за шлайфане на бетон, полиране и заглаждане
 - Снабдена с фарове за работа в тъмни локации
 - Комфорт на оператора чрез лесно управление
 - Не е необходимо да ходите и ръчно да навигирате пердашката
 - Лесен транспорт чрез наличните вградени колелаДойната пердашка обработва два пъти по-бързо и два пъти повече площ от единична пердашка за бетон с доста по-малко усилия и дискомфорт на оператора. Това не само я прави предпочитана пред единичните, но и не заменима при обработка на големи бетонови площи. Въпреки размерите и килограмите си двойната пердашка се поддържа доста лесно.

сервиз на пердашкиРегулярната смяна на консумативите – ремък, масло, въздушен филтър и редовното почистване на лопатките от бетоновите налепи ще  удължи живота на машината. Добре е при обработването на повърхности да сте пуснали системата за водно пръскане на лопатките за да намалите триенето и износването им. Все пак двойната пердашка не тежи колкото единична и натиска върху лопатките е по-голям.
Двойно по-усилен редуктор на всеки хъб обслужва и предава движението на лопатките, това дава надежност и сигурност при работа.

 

 

 


 

Всички ПЕРДАШКИ е сайт специализиран в продажбата на пердашки / хеликоптери за бетон. При нас ще намерите нови и употребявани хеликоптери за бетон. Предлаганите нови пердашки за бетон са от водещи производители като CIMEX, BELLE, ATLAS COPCO други. Моля, обърнете внимание, че не всяка предашка за бетон втора ръка е в работно състояние. Някои от предашките се продават на части или са за ремонт. Новите хеликоптери за бетон са с гаранция и осигурен сервиз. Ако желаете, можем да публикуваме и вашите обяви за продажба на употребявани пердашки с цена. Приемат се само тематични обяви за продажба на пердашки – бензинова пердашка за бетон, двойна пердашка за бетон, електрическа пердашка за бетон. В случай, че се нуждаете от употребявана пердашка за бетон, пердашка за бетон под наем, то вие сте на правилното място. За пердашките ще намерите цени за продажби, видео съдържание, сервиз.